Duke lëvizur nëpër zonën yll-formuese NGC 6559

Teleskopi Danez 1.54 metra i lokalizuar në Observatorin La Silla të ESO-s në Kili ka marrë këtë fotografi mbresëlënëse të NGC 6559, një objekt që na shfaq kaosin që sundon kur yjet janë duke u formuar brenda reve ndëryjore. Kjo video që spostohet nëpër foto na jep një pamje të afërt të kësaj zone të qiellit, e cila përmban re të kuqe ndriçuese të përbëra kryesisht nga hidrogjeni, zona me ngjyrë blu në të cilat drita e yjeve përthyhet nga grimcat e vogla të pluhurit dhe nga zona të errëta tek të cilat pluhuri është i trashë dhe opak.

Të drejtat:

ESO. Music: movetwo

Rreth kësaj Videoje

Id:eso1320b
Gjuha:sq
Data e Publikimit:Maj 2, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1320
Kohëzgjatja:56 s
Frame rate:30 fps

Rreth objektit


HD


Large

QT e madhe
14,1 MB

Medium

Publikim Video
10,5 MB
MPEG-1 Mesatar
23,6 MB
Flash Mesatar
14,1 MB

Small

QT e vogël
3,4 MB

For Broadcasters