Duke zmadhuar zonën ku po formohen yje NGC 6559

Zooming in on the star formation region NGC 6559

Ky zmadhim fillon me një pamje të gjerë të Rrugës së Qumështit. Ne drejtohemi për nga qendra, atje ku janë përqëndruar më shumë yjet dhe zonat me ngjyrë rozë, të cilat tregojnë për vendet ku lindin yjet. Gjatë zmadhimit ne shohim një re të madhe gazi Lagoon Nebula (Messier 8), por më pas drejtohemi në një mjegullnajë më të vogël NGC 6559. Fotografia me ngjyra që shfaqet në momentin e afrimit është marrë nga teleskopi Danez 1.54-metra i lokalizuar në Observatorin La Silla në Kili.

Të drejtat:

ESO/Nick Risinger (skysurvey.org)/S. Guisard. Music: movetwo

Rreth kësaj Videoje

Id:eso1320a
Gjuha:sq
Data e Publikimit:Maj 2, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1320
Kohëzgjatja:56 s
Frame rate:30 fps

Rreth objektit


HD


Large

QT e madhe
13,7 MB

Medium

MPEG-1 Mesatar
23,6 MB
Flash Mesatar
11,7 MB

Small

QT e vogël
3,4 MB

For Broadcasters