Filmim i ESO-s 55: Inagurimi i ALMA-s

Ndani emocionet e ceremonisë së përurimit, soditni imazhet mbresëlënëse të ALMA-s si dhe pamjet nga vendndodhja e saj e veçantë në shkretëtirën Atacama. Kjo ngjarje shënon përfundimin e të gjitha sistemeve kryesore të teleskopit gjigand si dhe shndërrimin nga një projekt në ndërtim në një observator funksional. ALMA është një partneritet i Evropës, Amerikës së Veriut dhe Azisë Lindore, në bashkëpunim me Republikën e Kilit.

Të drejtat:

ALMA (ESO/NAOJ/NRAO).
Editing: Martin Kornmesser and Herbert Zodet.
Web and technical support: Mathias André and Raquel Yumi Shida.
Written by: Javier Perez Barbuzano and Herbert Zodet.
Narration: Sara Mendes da Costa.
Music: John Stanford (johnstanfordmusic.com).
Footage and photos: ALMA (ESO/NAOJ/NRAO)/NRAO/General Dynamics C4 Systems, ESO, Christoph Malin (christophmalin.com), L. Calçada, M. Kornmesser, the NASA/ESA Hubble Space Telescope.
Directed by: Herbert Zodet.
Executive producer: Lars Lindberg Christensen.)

 

ESOcast HD (High Definition - 1280 x 720)
ESOcast SD (Standard Definition - 640 x 480)

ESOcast HD (High Definition) in iTunes
ESOcast SD (Standard Definition) in iTunes

Rreth kësaj Videoje

Id:eso1312b
Gjuha:sq
Data e Publikimit:Mar 13, 2013, 18:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1312
Njoftime të ngjashme:ann13027
Kohëzgjatja:06 m 16 s
Frame rate:30 fps

Rreth objektit


HD


Large

QT e madhe
96,4 MB

Medium

Publikim Video
70,8 MB
Flash Mesatar
85,0 MB

Small

Flash i vogël
38,2 MB
QT e vogël
23,2 MB

For Broadcasters


Nëntitujt

Albanian
6,3 KB
Czech
6,0 KB
English
6,1 KB
French
6,6 KB
German
6,5 KB
Greek
9,2 KB
Italian
6,4 KB
Polish
6,0 KB
Portuguese
6,3 KB
Slovenian
6,0 KB