Një kredhje në Mjegullnajën e Lagunës

Përmes tre imazheve gjigante, Projekti i Zmadhimit Giga Galaktik (GigaGalaxy Zoom) zbulon të gjithë qiellin ashtu siç duket me sy të lirë në një prej shkretëtirave më të errëta të Tokës, dhe më pas zmadhohet, drejt një zone, të pasur me objekte në Rrugën e Qumështit, në fillim duke përdorur teleskopin amator dhe më pas duke përdorur fuqinë e teleskopit profesional për të zbuluar detajet e mjegullnajës së famshme. Në këtë mënyrë, projekti lidh qiellin të cilin ne mund ta shohimme sy të lirë, me kozmosin e thellë dhe të "fshehur" që astronomët e studiojnë përditë, duke i lejuar dhe shikuesve të ndërmarrin një kredhje që të le pa frymë brenda Rrugës sonë të Qumështit. Cilësia e mrekullueshme e pamjeve është një testament i madhështisë së qiellit të natës në vendndodhjen e ESO-s në Kili, të cilët janë observatorët astronomikë më produktivë në botë.

Të drejtat:

ESO/S. Guisard (www.eso.org/~sguisard)/S. Brunier. Music: John Dyson

Rreth kësaj Videoje

Id:eso0936a
Gjuha:sq
Data e Publikimit:28 Shtator 2009
Publikime të ngjashme:eso0936
Kohëzgjatja:56 s
Frame rate:30 fps

Rreth objektit


HD


Large

QT e madhe
14,4 MB

Medium

Publikim Video
10,1 MB
MPEG-1 Mesatar
19,8 MB
Flash Mesatar
12,0 MB

Small

QT e vogël
3,5 MB

For Broadcasters