Penitentet e bardha

Këto formacione të çuditshme bore dhe akulli, të quajtura "penitente". Ato formohen në zonat me lartësi të mëdha nga niveli i detit si pllaja e Chajnantor-it pranë vendit ku do të ndërtohet ALMA.

Këto janë thika akulli të formuara nga ngrirja dhe shkrirja e borës. Në solsticin e verës në Chajnantor, Dielli në mesditë ndodhet pranë zenitit dhe penitentet janë vertikale. Kjo foto u mor në Dhjetor të vitit 2005.

Kjo fotografi është e disponueshme në dyqanin e ESO-s.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:img-1513
Gjuha:sq
Tipi:Fotografik
Data e Publikimit:Dhj 3, 2009, 23:18 CET
Përmasat:4368 x 2912 px

Rreth objektit

Emri:Atacama Desert
Tipi:Solar System : Planet : Type : Terrestrial

Mounted Image

Formate Fotografish

JPEG i madh
5,2 MB
Publikim JPEG
6,3 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
345,8 KB
1280x1024
583,8 KB
1600x1200
864,1 KB
1920x1200
1,0 MB
2048x1536
1,4 MB

 

Shih dhe