HAWK-I view of the Milky Way’s central region (close-up)

This image features a close-up of a wide-field, near-infrared view of the central region of the Milky Way, taken with the HAWK-I instrument on ESO’s Very Large Telescope.

Të drejtat:

ESO/Nogueras-Lara et al.

Rreth fotografisë

Id:galactic-centre-f
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Dhj 16, 2019, 17:00 CET
Përmasat:2315 x 938 px

Rreth objektit

Emri:Milky Way Galactic Centre
Tipi:Milky Way : Galaxy : Component : Center/Core
Constellation:Sagittarius
Kategori:Stars

Formate Fotografish

JPEG i madh
1006,7 KB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
421,3 KB
1280x1024
563,8 KB
1600x1200
748,6 KB
1920x1200
899,2 KB
2048x1536
1,0 MB

Koordinatat

Position (RA):17 45 40.43
Position (Dec):-29° 0' 35.16"
Field of view:2.05 x 0.83 arcminutes
Orientimi:Veriu është 58.6° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Infra të kuqe
J
1.258 μmVery Large Telescope
HAWK-I
Infra të kuqe
H
1.62 μmVery Large Telescope
HAWK-I
Infra të kuqe
Ks
2.146 μmVery Large Telescope
HAWK-I

 

Shih dhe