Wide-field image of the sky around U Antliae

This image from the Digitized Sky Survey 2 shows the very red carbon star U Antliae and its surroundings.

Të drejtat:

ESO, Digitized Sky Survey 2. Acknowledgement: Davide De Martin

Rreth fotografisë

Id:eso1730c
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Sht 20, 2017, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1730
Përmasat:8451 x 7579 px

Rreth objektit

Emri:U Antliae
Tipi:Milky Way : Star : Type : Variable
Constellation:Antlia
Kategori:Stars

Formate Fotografish

JPEG i madh
14,4 MB
Publikim JPEG
4,4 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
367,7 KB
1280x1024
616,3 KB
1600x1200
891,7 KB
1920x1200
1,0 MB
2048x1536
1,4 MB

Koordinatat

Position (RA):10 35 13.04
Position (Dec):-39° 33' 38.97"
Field of view:142.06 x 127.40 arcminutes
Orientimi:Veriu është 1.3° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
R
660 nmDigitized Sky Survey 2
Optik
I
797 nmDigitized Sky Survey 2

 

Shih dhe