Wide-field view of the sky around the globular star cluster Messier 54

This visible-light wide-field image of the region around the globular star cluster Messier 54 was created from photographs forming part of the Digitized Sky Survey 2. The globular star cluster Messier 54 cluster appears at the centre.

Të drejtat:

ESO and Digitized Sky Survey 2

Rreth fotografisë

Id:eso1428c
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Sht 10, 2014, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1428
Përmasat:8607 x 10618 px

Rreth objektit

Emri:M 54
Tipi:Local Universe : Star : Grouping : Cluster : Globular
Distanca:90000 vite dritë
Constellation:Sagittarius
Kategori:Star Clusters

Formate Fotografish

JPEG i madh
40,1 MB
Publikim JPEG
8,8 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
545,3 KB
1280x1024
960,2 KB
1600x1200
1,4 MB
1920x1200
1,8 MB
2048x1536
2,4 MB

Koordinatat

Position (RA):18 55 4.15
Position (Dec):-30° 28' 39.75"
Field of view:144.73 x 178.55 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.6° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Optik
O-emulsion
Digitized Sky Survey 2
Optik
R
Digitized Sky Survey 2
Infra të kuqe
I
Digitized Sky Survey 2

 

Shih dhe