Distanca e vijës së borës e krahasuar me Sistemin Diellor

Fotografia e marrë nga Observatori ALMA në Kili, tregon zonën (me ngjyrë jeshile) ku bora e monoksidit të karbonit është formuar rreth yllit TË Hydrae (i treguar në qendër). Rrethi blu përfaqson vendndodhjen e orbitës së Neptunit nëse do të krahasonim Sistemin Diellor me të. Kalimi tek akulli i monoksidit të karbonit gjithashtu mund të shënojë kufirin e brendshëm të zonës se ku mund të formohen trupat e vegjël si kometat dhe planetët xhuxhë si Plutoni dhe Eris.

Të drejtat:

ALMA (ESO/NAOJ/NRAO)

Rreth fotografisë

Id:eso1333c
Gjuha:sq
Tipi:Ngjitje
Data e Publikimit:Kor 18, 2013, 20:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1333
Përmasat:2394 x 2400 px

Rreth objektit

Emri:TW Hydrae
Tipi:Solar System : Star : Circumstellar Material
Distanca:180 vite dritë

Formate Fotografish

JPEG i madh
508,1 KB