Fotografi e marrë me ALMA-n e vijës së borës së monoksidit të karbonit

Kjo fotografi e ALMA-s tregon zonën ku është formuar bora e monoksidit të karbonit rrotull yllit. Monoksidi i karbonit këtu tregohet me ngjyrë jeshile, dhe fillon në një distancë prej më shumë se 30 njësi astronomike nga TW Hydrae. Përveç se është i nevojshëm për formimin e planetëve dhe kometave, monoksidi i karbonit nevojitet për krijimin e metanolit i cili është guri themeltar nga i cili formohet jeta.

Të drejtat:

ALMA (ESO/NAOJ/NRAO)

Rreth fotografisë

Id:eso1333b
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Kor 18, 2013, 20:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1333
Përmasat:2394 x 2400 px

Rreth objektit

Emri:TW Hydrae
Tipi:Milky Way : Star : Circumstellar Material
Distanca:180 vite dritë

Formate Fotografish

JPEG i madh
479,4 KB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
92,6 KB
1280x1024
145,5 KB
1600x1200
205,3 KB
1920x1200
240,1 KB
2048x1536
306,8 KB