Simulacion i resë së gazi duke u ndarë nga një vrimë e zezë në qendër të Rrugës së Qumështit

Ky simulacion i resë së gazit që kalon pranë një vrime të zezë supermasive në qendër të galaktikës tregon gjendjen në mes të vitit 2013. Vëzhgimet me Teleskopin Shumë të Madh të ESO-s konfirmojnë se reja tani është zgjatur aq shumë sa pjesa e përparme e saj e ka kaluar pikën më të afërt  dhe po largohet nga vrima e zezë me shpejtësi prej 10 milion km/orë, ndërsa bishti i saj është akoma duke rënë të drejtim të vrimës së zezë.

Të drejtat:

ESO/S. Gillessen/MPE/Marc Schartmann

Rreth fotografisë

Id:eso1332b
Gjuha:sq
Tipi:Simulim
Data e Publikimit:Kor 17, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1332
Përmasat:4500 x 2812 px

Rreth objektit

Emri:Milky Way, Milky Way Galactic Centre, Sgr A*
Tipi:Milky Way : Galaxy : Component : Central Black Hole
Distanca:25000 vite dritë

Formate Fotografish

JPEG i madh
1,4 MB
Publikim JPEG
2,0 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
235,0 KB
1280x1024
337,2 KB
1600x1200
437,4 KB
1920x1200
505,7 KB
2048x1536
603,3 KB

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi