Ylli HD 95086 në konstelacionin e Carina-s

Kjo skicë tregon pozicionin e yllit të ri HD 95086 në konstelacionin e jugut Carina (The Keel). Shumica e yjeve në foto janë të dukshëm për syrin e lirë në një natë të qartë dhe të errët. Ylli HD 95086 ka një planet gjigand të përbërë kryesisht nga gazet me masë 4-5 herë më të madhe se ajo e Jupiterit. Ky yll është pak më i zbehtë për tu parë me sy të lirrë, por mund të gjendet me dylbi. Planeti nuk mund të shihet me teleskopë të vegjël.

Ky yll i përket grupit “Lower Centaurus Crux” me një moshë ndërmjet 10 dhe 17 milion vitesh.

Të drejtat:

ESO, IAU and Sky & Telescope

Rreth fotografisë

Id:eso1324b
Gjuha:sq
Tipi:Punim artistik
Data e Publikimit:Qer 3, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1324
Përmasat:3268 x 3356 px

Rreth objektit

Tipi:Milky Way : Sky Phenomenon : Night Sky : Constellation

Formate Fotografish

JPEG i madh
830,0 KB

E zmadhueshme