Vend ku po formohen yje të rinj në IC 2944 në konstelacionin e Centaurit

Kjo hartë tregon konstelacionin e madh jugor të Centaurit (The Centaur). Aty janë shënuar shumë nga yjet që mund të shihen me sy të lirë. Pozicionet e vendit ku po formohen yje të rinj tek IC 2944 dhe të grumbullimit yjor që e shoqëron IC 2948 janë shënuar me një rreth të kuq. Me një teleskop të vogël e kemi të lehtë të vrojtojmë grumbullimin, por retë e gazit janë shumë të zbehta dhe është shumë e vështirë që të shihen.

Të drejtat:

ESO, IAU and Sky & Telescope

Rreth fotografisë

Id:eso1322c
Gjuha:sq
Tipi:Punim artistik
Data e Publikimit:Maj 23, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1322
Përmasat:3338 x 3056 px

Rreth objektit

Emri:IC 2944
Tipi:Milky Way : Sky Phenomenon : Night Sky : Constellation

Formate Fotografish

JPEG i madh
863,9 KB