NGC 6559, zona ku formohen yje në konstelacionin e Shigjetarit

The star formation region NGC 6559 in the constellation of Sagittarius

Kjo hartë tregon vendndodhjen e reve ndriçuese të zonës ku formohen yje NGC 6559 në konstelacionin e Shigjetarit (The Archer). Në këtë hartë janë treguar të gjithë yjet që shihen me sy të lirë në një natë të qartë dhe NGC 6559 është shënuar me një rreth të kuq. Ajo është një pjesë e vogël e një zone të pasur me yje që janë duke u formuar dhe me re të ndritshme.

Të drejtat:

ESO, IAU and Sky & Telescope

Rreth fotografisë

Id:eso1320b
Gjuha:sq
Tipi:Hartë
Data e Publikimit:Maj 2, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1740, eso1320
Përmasat:3338 x 4268 px

Rreth objektit

Emri:NGC 6559
Tipi:Milky Way : Sky Phenomenon : Night Sky : Constellation

Formate Fotografish

JPEG i madh
938,0 KB
Publikim JPEG
846,2 KB