Përshtypje artistike e një eklipsi binar

Ky përfytyrim artistik shfaq një sistem yjor binar eklipsues. Duke u rrotulluar rrotull njëri-tjetrit dalin përpara njëri tjetrit nga ky fakt drita e tyre pakësohet. Duke studiuar se si ndryshon drita, si dhe detaje të tjera të sistemit, astronomët mund të masin distancat e sistemit binar me shumë saktësi. Një seri e gjatë vëzhgimesh të eklipseve binare shumë të rralla, tashmë ka çuar në përcaktimin shumë të saktë të distancës së Resë së Madhe të Magelanit, një galaktikë fqinje me galaktikën tonë, Rrugën e Qumështit, dhe ky është një hap vendimtar në përcaktimin e distancave në Univers.

Të drejtat:

ESO/L. Calçada

Rreth fotografisë

Id:eso1311a
Gjuha:sq
Tipi:Punim artistik
Data e Publikimit:Mar 6, 2013, 19:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1311
Përmasat:4500 x 2813 px

Rreth objektit

Emri:Eclipse
Tipi:Unspecified : Star : Grouping : Binary

Formate Fotografish

JPEG i madh
721,2 KB
Publikim JPEG
605,8 KB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
98,1 KB
1280x1024
147,8 KB
1600x1200
195,7 KB
1920x1200
214,8 KB
2048x1536
284,4 KB