The globular star cluster NGC 6362

This colourful view of the globular cluster NGC 6362 was captured by the Wide Field Imager attached to the MPG/ESO 2.2-metre telescope at ESO’s La Silla Observatory in Chile. This brilliant ball of ancient stars lies in the southern constellation of Ara (The Altar).

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso1243a
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Oct 31, 2012, 12:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1243
Përmasat:7189 x 7001 px

Rreth objektit

Emri:NGC 6362
Tipi:Milky Way : Star : Grouping : Cluster : Globular
Distanca:25000 vite dritë
Constellation:Ara
Kategori:Stars

Formate Fotografish

JPEG i madh
22,1 MB
Publikim JPEG
5,0 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
440,6 KB
1280x1024
665,3 KB
1600x1200
884,2 KB
1920x1200
1005,9 KB
2048x1536
1,3 MB

Koordinatat

Position (RA):17 31 55.10
Position (Dec):-67° 2' 54.93"
Field of view:28.51 x 27.77 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.0° djathtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
B
456 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
V
540 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Infra të kuqe
I
784 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI

 

Shih dhe