Një vështrim i detajuar në galaktikën e çuditshme Centaurus A

Galaktika e veçantë Centaurus A (NGC 5128) është fotografuar me kamerën me fushë të gjerë të montuar tek teleskopi MPG/ESO 2.2 metra në Observatorin La Silla në kili. Me një ekspozim total prej më shumë se 50 orësh. Ky është ndoshta vështrimi më i thelluar i bërë ndonjëherë i këtij objekti të veçantë dhe spektakolar.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso1221a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Maj 16, 2012, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1221
Përmasat:8547 x 8358 px

Rreth objektit

Emri:NGC 5128
Tipi:Local Universe : Galaxy : Activity : AGN
Local Universe : Galaxy : Type : Elliptical
Distanca:12 milion vite dritë
Constellation:Centaurus

Formate Fotografish

JPEG i madh
20,8 MB
Publikim JPEG
3,2 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
266,5 KB
1280x1024
408,5 KB
1600x1200
547,6 KB
1920x1200
610,0 KB
2048x1536
818,4 KB

Koordinatat

Position (RA):13 25 27.70
Position (Dec):-43° 1' 9.55"
Field of view:33.87 x 33.12 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.0° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
B
456 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
OIII
502 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
V
540 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
R
652 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
H-alpha
659 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI