Mjegullnaja Heliks e parë me VISTA-n

Teleskopi Studimor me infra të kuqe dhe me dritë të dukshme i ESO-s, VISTA ka marrë këtë pamje të pazakontë të Mjegullnajës Heliks (NGC 7293), një mjegullnajë planetare 700 vite-dritë larg nesh. Fotografia me ngjyra është krijuar nga imazhet e marra nëpërmjet filtrave Y, J dhe infra të kuqe K. Ndërkohë duke sjellë në dritë një sfond të pasur me yje dhe galaktika, pamja me infra të kuqe e teleskopit gjithashtu zbulon shiritat e gazit të ftohtë të mjegullnajës, shumica e të cilave janë të mbuluara kur shihen me dritën e dukshme.

Të drejtat:

ESO/VISTA/J. Emerson. Acknowledgment: Cambridge Astronomical Survey Unit

Rreth fotografisë

Id:eso1205a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Jan 19, 2012, 12:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1205
Njoftime të ngjashme:ann18068
Përmasat:6592 x 6592 px

Rreth objektit

Emri:Helix Nebula, NGC 7293
Tipi:Milky Way : Nebula : Type : Planetary
Distanca:700 vite dritë
Constellation:Aquarius

Formate Fotografish

JPEG i madh
27,8 MB
Publikim JPEG
9,8 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
451,3 KB
1280x1024
762,6 KB
1600x1200
1,1 MB
1920x1200
1,5 MB
2048x1536
2,0 MB

Koordinatat

Position (RA):22 29 38.61
Position (Dec):-20° 50' 14.00"
Field of view:37.51 x 37.51 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.0° djathtas vertikales