Një fotografi e grumbullimit sferik gjigand Omega Centauri

Fotografia e dytë e VST-së mund të jetë portreti më i mirë i grumbullimit sferik gjigand Omega Centauri i bërë ndonjëherë. Omega Centauri, në konstelacionin  e Centaurit (The Centaur), është grumbullimi më i madh në qiell, por fusha shumë e gjerë e pamjes së VST-së dhe kamera e saj e fuqishme OmegaCAM mund të përfshijnë edhe zonat e jashtme të errëta të këtij objekti spektakolar. Kjo pamje përfshin rreth 300 000 yje. Të dhënat u përpunuan duke përdorur sistemin VST-Tube të krijuar nga A. Grado dhe bashkëpunëtorët në Observatorin INAF-Capodimonte.

Të drejtat:

ESO/INAF-VST/OmegaCAM. Acknowledgement: A. Grado, L. Limatola/INAF-Capodimonte Observatory

Rreth fotografisë

Id:eso1119b
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Qer 8, 2011, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1119
Përmasat:14540 x 14540 px

Rreth objektit

Emri:NGC 5139, Omega Centauri
Tipi:Milky Way : Star : Grouping : Cluster : Globular
Distanca:17000 vite dritë
Constellation:Centaurus

Mounted Image

Formate Fotografish

JPEG i madh
96,5 MB
Publikim JPEG
6,9 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
472,8 KB
1280x1024
786,4 KB
1600x1200
1,1 MB
1920x1200
1,4 MB
2048x1536
1,8 MB

Koordinatat

Position (RA):13 26 47.27
Position (Dec):-47° 28' 46.34"
Field of view:50.88 x 50.88 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.0° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
G
480 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM
Optik
R
625 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM
Infra të kuqe
I
770 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM