Një fotografi me fushë të gjerë e galaktikës spirale NGC 247

Kjo fotografi e galaktikës spirale NGC 247 është marrë duke përdorur Fotografuesin me Fushë të Gjerë (Wide Field Imager, WFI) në observatorin Silla të ESO-s në Kili. NGC 247 mendohet se shtrihet rreth 11 milionë vite-dritë larg në yjësinë e Balenës. Ajo është një nga galaktikat më të afërta me Rrugën e Qumështit dhe një anëtare e grupit të galaktikave në yjësinë e Skulptorit.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso1107a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Mar 2, 2011, 12:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1107
Përmasat:8517 x 5295 px

Rreth objektit

Emri:NGC 247
Tipi:Local Universe : Galaxy : Type : Spiral
Distanca:11 milion vite dritë
Constellation:Cetus

Mounted Image

Formate Fotografish

JPEG i madh
16,5 MB
Publikim JPEG
2,3 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
234,5 KB
1280x1024
373,8 KB
1600x1200
528,1 KB
1920x1200
623,8 KB
2048x1536
834,7 KB

Koordinatat

Position (RA):0 47 1.99
Position (Dec):-20° 44' 45.83"
Field of view:33.77 x 21.00 arcminutes
Orientimi:Veriu është 90.0° djathtas vertikales