Messier 78: një mjegullnajë reflektuese tek Orioni

Kjo pamje e re e mjegullnajës reflektuese Messier 78 u mor duke përdorur kamerën me fushë të gjerë të montuar tek teleskopi 2.2-metra MPG/ESO në Observatorin La Silla, në Kili. Kjo fotografi me ngjyra u krijua nga shumë ekspozime monokrome (njëngjyrëshe) të marra me filtra blu, të verdhë/jeshil, dhe të kuq, këtyre i’u shtua dhe një filtër që izolon dritën që vjen nga gazi i ndritshëm i hidrogjenit. Koha totale e ekspozimit ishte 9, 9, 17.5 dhe 15.5 minuta për filtër, respektivisht.

Të drejtat:

ESO/Igor Chekalin

Rreth fotografisë

Id:eso1105a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Shk 16, 2011, 12:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1105
Përmasat:8679 x 8411 px

Rreth objektit

Emri:M 78, Messier 78
Tipi:Milky Way : Nebula : Appearance : Reflection
Distanca:1400 vite dritë
Constellation:Orion

Mounted Image

Formate Fotografish

JPEG i madh
28,0 MB
Publikim JPEG
3,3 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
196,8 KB
1280x1024
294,5 KB
1600x1200
399,1 KB
1920x1200
462,3 KB
2048x1536
629,1 KB

Koordinatat

Position (RA):5 46 37.42
Position (Dec):0° 6' 40.62"
Field of view:34.43 x 33.36 arcminutes
Orientimi:Veriu është 1.6° djathtas vertikales