Galaktika Spirale NGC 253

Po tregojmë këtu një pamje gati anësore të galaktikës spirale NGC 253 me diametër rreth 70 000 vite-dritë dhe 13 milionë vite-dritë larg. Fotografuar me kamerën me Fushë të Gjerë "Wide Field Imager" (WFI) të teleskopit MPG/ESO 2.2 metra në observatorin La Silla. Imazhi përbëhet nga pamjet e marra nëpërmjet filtrave të ndryshëm (R, V, H-alfa dhe OIII). Veriu është lart dhe Lindja është në të majtë. Fusha e vëzhgimit është 30 arkminuta.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso0902c
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:19 Janar 2009
Publikime të ngjashme:eso0902
Përmasat:8285 x 7510 px

Rreth objektit

Emri:NGC 253
Tipi:Local Universe : Galaxy : Type : Spiral
Distanca:11 milion vite dritë
Constellation:Sculptor

Mounted Image

Formate Fotografish

JPEG i madh
8,0 MB
Publikim JPEG
1,0 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
96,0 KB
1280x1024
137,1 KB
1600x1200
187,0 KB
1920x1200
226,9 KB
2048x1536
280,3 KB

Koordinatat

Position (RA):0 47 33.65
Position (Dec):-25° 17' 5.94"
Field of view:32.87 x 29.79 arcminutes
Orientimi:Veriu është 1.6° djathtas vertikales

 

Shih dhe