NGC 2264 dhe grumbullimi i pemës së vitit të ri

Kjo fotografi me ngjyra e zonës së njohur si NGC 2264 – një zonë e qiellit që përmban grumbullimin me emrin "pema e vitit të ri" dhe mjegullnajën konike – u krijua nga të dhëna të marra nga 4 filtra të ndryshëm (B, V, R dhe H-alfa) me një fotografues me fushë të gjerë në Observatorin e ESO-s në La Silla, 2400 metra lart në Shkretëtirën e Atakamës pranë Andeve në Kili. Gjerësia e fushëpamjes në këtë fotografi është rreth 30 vite-dritë.

Kjo forografi mund të gjendet në dyqanin e ESO-s.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso0848a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:16 Dhjetor 2008
Publikime të ngjashme:eso0848
Përmasat:8398 x 9610 px

Rreth objektit

Emri:Christmas Tree Cluster, Cone Nebula, NGC 2264
Tipi:Milky Way : Star : Grouping : Cluster : Open
Milky Way : Nebula
Distanca:3000 vite dritë
Constellation:Monoceros

Mounted Image

Formate Fotografish

JPEG i madh
14,4 MB
Publikim JPEG
1,8 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
223,3 KB
1280x1024
314,8 KB
1600x1200
396,3 KB
1920x1200
435,8 KB
2048x1536
549,3 KB

Koordinatat

Position (RA):6 40 53.14
Position (Dec):9° 36' 16.82"
Field of view:33.30 x 38.11 arcminutes
Orientimi:Veriu është 1.6° djathtas vertikales