Një pishinë me Galaktika të largëta

Chandra Deep Field South, e vëzhguar në bandat U, B, dhe R me instrumentet VIMOS dhe WFI të ESO-s. Vëzhgimet në bandën U me instrumentin VIMOS u bënë gjatë një periode prej 40 orësh dhe përbën fotografinë me ekspozim më të gjatë të bërë ndonjëherë në bandën U. Fotografia mbulon një zonë prej 14.1 x 21.6 arkminuta në qiell dhe tregon galaktika që janë një miliard herë më të errëta nga sa mund të shihet me sy të zhveshur. Fotografia e VIMOS në bandën R u mor nga të dhënat e arkivit nga skuadra e ESO/GOODS, ndërsa fotografia e marrë me instrumentin WFI në bandën B u prodhua nga skuadra GABODS.

Të drejtat:

ESO/ Mario Nonino, Piero Rosati and the ESO GOODS Team

Rreth fotografisë

Id:eso0839a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:07 Nëntor 2008
Publikime të ngjashme:eso0839
Përmasat:4239 x 6480 px

Rreth objektit

Emri:Chandra Deep Field South
Tipi:Early Universe : Galaxy
Distanca:z=3.7 (zhvendosja e kuqe)
Constellation:Fornax

Mounted Image

Formate Fotografish

JPEG i madh
9,0 MB
Publikim JPEG
3,2 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
338,1 KB
1280x1024
516,6 KB
1600x1200
692,0 KB
1920x1200
779,4 KB
2048x1536
1,0 MB

Koordinatat

Position (RA):3 32 27.50
Position (Dec):-27° 45' 2.56"
Field of view:14.48 x 22.14 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.0° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Ultravjollcë
U
Very Large Telescope
VIMOS
Optik
V
Very Large Telescope
VIMOS
Optik
R
MPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI