Centaurus A – Field 2 (halo)

The brightness variation of some Mira stars in Centaurus A (labelled A-D) is demonstrated in this animated-GIF image.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso0315h
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:10 Qershor 2003
Publikime të ngjashme:eso0315
Përmasat:265 x 268 px

Rreth objektit

Emri:Centaurus A
Tipi:Local Universe : Star : Type : Variable
Local Universe : Galaxy : Type : Elliptical
Distanca:13 milion vite dritë
Kategori:Galaxies
Stars

Formate Fotografish

JPEG i madh
42,6 KB

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Infra të kuqe
Near-IR
Very Large Telescope
ISAAC

 

Shih dhe