Mjegullnaja e Orionit

Kjo foto me ngjyra të bashkuara tregon një mozaik të pjesës qendrore të Mjegullnajës së Orionit. Kjo foto përbëet nga 81 pjesë të marra nën dritën infra të kuqe me instrumentin shumë funksional ISAAC tek Teleskopi Shumë i Madh VLT në Observatorin e Paranal-it. Yjet e famshme të Trapezit shihen afër qendrës, gjithashtu fotografia tregon mjegullnajën afërsisht një milion vjeçare dhe me rreth 1000 yje.

Kjo foto mund të gjendet në dyqanin e ESO-s.

Të drejtat:

ESO/M.McCaughrean et al. (AIP)

Rreth fotografisë

Id:eso0104a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:17 Janar 2001
Publikime të ngjashme:eso0104
Përmasat:2760 x 2804 px

Rreth objektit

Emri:M 42, Messier 42, Orion Nebula
Tipi:Milky Way : Star : Grouping : Cluster : Open
Milky Way : Nebula : Type : Star Formation
Distanca:1400 vite dritë
Constellation:Orion

Mounted Image

Formate Fotografish

JPEG i madh
1,4 MB

Wallpaper

1024x768
165,3 KB
1280x1024
241,5 KB
1600x1200
321,8 KB
1920x1200
366,6 KB
2048x1536
494,6 KB

Koordinatat

Position (RA):5 35 14.76
Position (Dec):-5° 22' 59.93"
Field of view:6.80 x 6.91 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.0° djathtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Infra të kuqe
J
Very Large Telescope
ISAAC
Infra të kuqe
H
Very Large Telescope
ISAAC
Infra të kuqe
K
Very Large Telescope
ISAAC

 

Shih dhe