Early Construction on VLT

The image shows the work at the centre of the Paranal platform. In the middle is the Interferometry Laboratory building and to the right, in the ground, is visible the long tunnel in which the light from the four Unit Telescopes will be directed towards this laboratory. While part of the laboratory building will remain above the ground, the entire tunnel system will later be covered with soil and rocks.

Credit:

ESO

Bookmark and Share

About the Image

Id:eso9518c
Type:Photographic
Release date:22 August 1995
Related releases:eso9518
Size:830 x 583 px

About the Object

Name:Paranal, Very Large Telescope
Type:• Unspecified : Technology : Observatory : Telescope
• X - Paranal

Image Formats

Grote JPEG
395.6 KB
Screensize JPEG
409.8 KB

Wallpapers

1024x768
566.3 KB
1280x1024
793.7 KB
1600x1200
1.0 MB
1920x1200
1.1 MB
2048x1536
1.4 MB

Also see our