The Paranal Residencia

A fish-eye view of the dome from the inside of the building. Below the "oasis" and the swimming pool. The vertical structure at the centre is an umbrella that is deployed at sunset and during the night to protect the VLT Observatory from all artifical light. The entrance into the Residencia is via the ramp on the left side and the reception area is to the right.

Credit:

ESO/M.Tarenghi

Bookmark and Share

About the Image

Id:eso0205d
Type:Photographic
Release date:7 February 2002
Related releases:eso0205
Size:1290 x 1200 px

About the Object

Name:Paranal
Type:• Unspecified : Technology : Observatory : Facility
• X - Paranal

Image Formats

Large JPEG
577.9 KB
Screensize JPEG
425.2 KB

Wallpapers

1024x768
426.9 KB
1280x1024
631.3 KB
1600x1200
825.3 KB
1920x1200
924.3 KB
2048x1536
1.1 MB

Also see our