Filmi mbi ALMA-n – Në kërkim për Origjinën e Kozmosit

Kjo video prej 16 minutash na prezanton me historikun e ALMA-s që nga origjina e projektit disa dekada më parë deri në rezultatet shkencore të saj të fundit. E ilustruar me një seri fotosh të marra me helikopter, kjo video ju merr në një udhëtim në lartësinë 5000 metra lart në rrafshinën e Chajnantor-it, atje ku ndodhet ALMA, klimën e veçantë të Shkretëtirës Atacama në Kili.

Të drejtat:

ALMA (ESO/NAOJ/NRAO).
Directed by: Lars Lindberg Christensen.
Art Direction, Production Design: Martin Kornmesser.
Producer: Herbert Zodet.
Written by: Nicola Guttridge, Gara Mora-Carrillo, Douglas Pierce-Price and Herbert Zodet.
3D Animations and Graphics: Martin Kornmesser and Luis Calçada.
Editing: Martin Kornmesser.
Cinematography: Herbert Zodet
Music: Toomas Erm.
Narration: Sara Mendes da Costa.
Web and technical support: Mathias André and Raquel Yumi Shida.
Proof Reading: Anne Rhodes.
Visuals: ESO, ALMA (ESO/NAOJ/NRAO), C. Malin (christophmalin.com), José Francisco Salgado (josefrancisco.org), B. Tafreshi (twanight.org), NRAO/General Dynamics C4 Systems, NRAO/AUI/NSF, Al Wootten, Y. Beletsky (LCO), Nick Risinger (skysurvey.org), S. Guisard (www.eso.org/~sguisard), NASA/JPL-Caltech/WISE Team, M. Maercker et al, the NASA/ESA Hubble Space Telescope.
Executive Producer: Lars Lindberg Christensen.

Rreth kësaj Videoje

Id:eso1312a
Gjuha:sq
Data e Publikimit:Mar 13, 2013, 18:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1312
Njoftime të ngjashme:ann13026
Kohëzgjatja:16 m 33 s

Rreth objektit


HD


Large

QT e madhe
260,3 MB

Medium

Flash Mesatar
225,7 MB

Small

QT e vogël
62,8 MB

For Broadcasters


Skenari

Skenari
102,1 KB

Nëntitujt

English
14,3 KB
Czech
14,6 KB
Greek
12,0 KB
Icelandic
14,6 KB
Portuguese
15,1 KB
Turkish
15,4 KB
Slovenian
13,9 KB
Polish
14,3 KB
Italian
15,1 KB
French
15,6 KB
German
15,2 KB

Shih dhe