100 imazhet më të mira

Teleskopi Shumë i Madh fotografon duke festuar 15 vjetorin e aktivitetit të tij, fotografon vendin ku lindin yje
Mjegullnaja e Helmetës së Thor-it e parë me rastin e 50-vjetorit të ESO-s
Një pamje në infra të kuqe e mjegullnajës së Orionit*
Të drejtat:

ESO/J. Emerson/VISTA.
Acknowledgment: Cambridge Astronomical Survey Unit

Mjegullnaja Heliks
Të drejtat:

ESO

Qendra e Rrugës së Qumështit
Të drejtat:

ESO/S. Gillessen et al.

Mjegullnaja e Kokës së Kalit
Mjegullnaja Carina fotografuar nga Teleskopi kërkimor VLT
Të drejtat:

ESO. Acknowledgement: VPHAS+ Consortium/Cambridge Astronomical Survey Unit

Një vështrim i detajuar në galaktikën e çuditshme Centaurus A
VLT e ESO-s zbulon sekretet e fshehura të mjegullnajës Carina
Messier 17, një vend ku formohen yjet, foto nga VST
Të drejtat:

ESO/INAF-VST/OmegaCAM. Acknowledgement: OmegaCen/Astro-WISE/Kapteyn Institute

Një fotografi e grumbullimit sferik gjigand Omega Centauri
Të drejtat:

ESO/INAF-VST/OmegaCAM. Acknowledgement: A. Grado/INAF-Capodimonte Observatory

Messier 78: një mjegullnajë reflektuese tek Orioni
Herët në mëngjes në Paranal
Të drejtat:

ESO/H.H. Heyer

NGC 2264 dhe grumbullimi i pemës së vitit të ri
Rrjeti i Madh Milimetrik/nënmilimetrik i Atacama-s (ALMA) natën, nën retë e Magelanit
Centaurus A
Të drejtat:

ESO/WFI (Optical); MPIfR/ESO/APEX/A.Weiss et al. (Submillimetre); NASA/CXC/CfA/R.Kraft et al. (X-ray)

Një pishinë me Galaktika të largëta
Të drejtat:

ESO/ Mario Nonino, Piero Rosati and the ESO GOODS Team

Pamje panoramike e WR 22 dhe Eta Carinae, pjesë të Mjegullnajës Carina
Tre planetë kërcejnë mbi La Silla
Të drejtat:

Y. Beletsky (LCO)/ESO

Mjegullnaja e Shqiponjës
Të drejtat:

ESO

Mjegullnaja Omega
Të drejtat:

ESO

Grumbillimi sferik yjor 47 Tucanae
Të drejtat:

ESO/M.-R. Cioni/VISTA Magellanic Cloud survey.
Acknowledgment: Cambridge Astronomical Survey Unit

Një peisazh yjor prej 370 milion pikselash i mjegullnajës së Lagunës
Mjegullnaja Trifid
Të drejtat:

ESO

Galaktika Spirale NGC 253
Të drejtat:

ESO

Zona yll formuese NGC 6559
Të drejtat:

ESO/U.G. Jørgensen

Antenat e ALMA-s poshtë Rrugës së Qumështit
Të drejtat:

ESO/José Francisco Salgado (josefrancisco.org)

Një fotografi me fushë të gjerë e galaktikës spirale NGC 247
Kampi qendror i Paranal-it i parë nga sipër
Mjegullnaja Heliks e parë me VISTA-n
Të drejtat:

ESO/VISTA/J. Emerson. Acknowledgment: Cambridge Astronomical Survey Unit

Penitentet e bardha
Të drejtat:

ESO

Hijet e mprehta të Sombreros
Të drejtat:

ESO/P. Barthel
Acknowledgments: Mark Neeser (Kapteyn Institute, Groningen) and Richard Hook (ST/ECF, Garching, Germany).

Netët në Paranal
Të drejtat:

Y. Beletsky (LCO)/ESO

Dy re ndriçuese shumë të ndryshme nga njëra-tjetra në Renë e Madhe të Magelanit
Perëndim Dielli në Paranal
Të drejtat:

ESO/S. Guisard (www.eso.org/~sguisard)

Eta Carinae
Të drejtat:

ESO

Mali La Silla nga baza deri në majë
Të drejtat:

ESO/José Francisco Salgado (josefrancisco.org)

NGC 2467 dhe zonat rreth saj
Të drejtat:

ESO

Ilustrim artistik i E-ELT-së
Të drejtat:

ESO/L. Calçada

Io
Të drejtat:

ESO

Mjegullnaja e Orionit
Të drejtat:

ESO/M.McCaughrean et al. (AIP)

Pamje e detajuar e Mjegullnajës Prawn nga VST e ESO-s
Përshtypje artistike e vijave të borës rrotull TW Hydrae
Të drejtat:

B. Saxton & A. Angelich/NRAO/AUI/NSF/ALMA (ESO/NAOJ/NRAO)

Një përpunim artistik i kuazarit më të largët
Orioni mbi VLT
Të drejtat:

ESO/Y. Beletsky

Një hark qumështi mbi Paranal
Të drejtat:

ESO/G. Brammer

Mjegullnaja e Orionit, vendi ku formohen yjet, e parë me APEX
Të drejtat:

ESO/Digitized Sky Survey 2

Kometa McNaught
Të drejtat:

ESO/H.H.Heyer

Një çift i çuditshëm galaktikash
Mjegullnaja e Vezës së Skuqur
Të drejtat:

ESO/E. Lagadec

Galaktika Spirale NGC 1232
Të drejtat:

ESO/IDA/Danish 1.5 m/R.Gendler and A. Hornstrup.

N44 në Renë e Madhe të Magelanit (zona qëndrore)
Drita zodiakale ndriçon Qiellin e Paranalit
Të drejtat:

Y. Beletsky (LCO)/ESO

Pamje panoramike e ALMA-s së bashku me mjegullnajën Carina
PESSTO fotografon një Supernova në Messier 74
Të drejtat:

ESO/PESSTO/S. Smartt

Fotografi mahnitëse të yllit të sapolindur nga ALMA dhe NTT
Të drejtat:

ESO/ALMA (ESO/NAOJ/NRAO)/H. Arce. Acknowledgements: Bo Reipurth

Fotografi të një reje pluhuri që është copëtuar nga një vrimë e zezë në qendër të Rrugës së Qumështit
Fotografi nga VLT e ekzoplanetit HD 95086 b
Të drejtat:

ESO/J. Rameau

Krahë për shkencën fluturim mbi ALMA-n
Të drejtat:

Clem & Adri Bacri-Normier (wingsforscience.com)/ESO

Yje të rinj në grumbullimin yjor të hapur NGC 2547
Një pamje me fushë të gjerë e NGC 253 nga Teleskopi kërkimor VLT
Të drejtat:

ESO/INAF-VST
Acknowledgement: A. Grado/L. Limatola/INAF-Capodimonte Observatory

Kometa dhe lazeri
Të drejtat:

G.Hüdepohl (atacamaphoto.com)/ESO

Paranal-i dhe hija e Tokës
Të drejtat:

ESO/B. Tafreshi (twanight.org)

Kuarteti i Robertit
Të drejtat:

ESO

Brezi i Venusit mbi Cerro Paranal
Të drejtat:

C. Liefke/ESO 

Përplasja e Titanëve
Të drejtat:

ESO

"Wings for Science" (Krahë për shkencën) fluturon mbi Paranal
Përshtypje artistike e rrethinave të një vrime të zezë supermasive tek NGC 3783
Përshtypje artistike e fabrikës së kometave e parë nga ALMA
Rruga e Qumështit ndriçon mbi borën e rënë në La Silla
Përshtypje artistike e një eklipsi binar
Të drejtat:

ESO/L. Calçada

Një disk rreth një ylli masiv të sapolindur (përshtypje artistike)
Galaktika pulsuese
Të drejtat:

ESO

Interferometri në pishinë
Të drejtat:

ESO/M. Alexander 

Një pamje 3D e vëzhgimeve të ALMA-s të rrjedhjeve nga NGC 253
Të drejtat:

ALMA (ESO/NAOJ/NRAO)/Erik Rosolowsky

Bubullima dhe rrufe
Duke admiruar Galaktikën
Të drejtat:

ESO/A. Fitzsimmons

Galaktika e Humbur
Të drejtat:

ESO

ALMA, e vogël përpara majave të maleve
Të drejtat:

ALMA (ESO/NAOJ/NRAO)

Drita e Hënës dhe e Zodiakut mbi La Silla
Të drejtat:

A. Fitzsimmons/ESO

Pasqyrë super e hollë në testim tek ESO
Muzg në Observatorin e Paranal-it
Të drejtat:

ESO/B. Tafreshi (twanight.org)

Galaktika me shirit NGC 1365
Të drejtat:

ESO

Natë e ndritshme në Paranal
Të drejtat:

ESO/G. Brammer

Dy galaktika që shihen me sy të lirë mbi VLT
Toconao i parë nga sipër
Të drejtat:

Clem & Adri Bacri-Normier (wingsforscience.com)/ESO

Me sy shqiponje mbi Armazone
Të drejtat:

ESO/G. Hüdepohl (www.atacamaphoto.com)

Natë me yje në La Silla
Të drejtat:

ESO/H. Dahle

Lojrat e reja të Maëlles
Antenat Evropiane tek Ndërtesat e Suportit Teknik të ALMA-s
Tre planetët kërcejnë mbi La Silla (e mbishkruar)
Të drejtat:

Y. Beletsky (LCO)/ESO

Grumbullimi yjor sferik NGC 6752
Valëzime përgjatë qiellit Kilian
Të drejtat:

ESO/S. Brunier

Lore duke ecur
Të drejtat:

ALMA (ESO/NAOJ/NRAO)

Argjend dhe blu në Paranal
Të drejtat:

ESO/D. Essl

Poshtë Reve të mrekullueshme të Magelanit
Një shirit dritash - Rruga e Qumështit mbi La Silla
Yjet rrotullohen mbi banesën në Cerro Paranal
Duke kapur dritën
Të drejtat:

ESO/H. Dahle 

Kometat dhe yjet që bien kërcejnë mbi Paranal
Bookmark and Share

Shih dhe