Alegeți-vă limba:

ann13004-ro — Anunț

Noi țări în cadrul Rețelei ESO de promovare a științei către public

1,5 miliarde de oameni pot citi acum despre ESO în propria limbă

22 Ianuarie 2013

ESO și-a extins Rețeaua de Promovare a Științei către Public (ESON) prin desemnarea unor reprezentați naționali în Rusia, România și Letonia. Astfel, rețeaua acoperă acum 27 de țări, inclusiv 15 state membre. Nucleul website-ului ESO este acum disponibil în 19 limbi diferite, ceea ce înseamnă că peste un miliard și jumătate de oameni au acces la informații despre ESO și pot citi despre descoperirile astronomice în propria limbă. Comunicatele de presă sunt traduse în 17 limbi, iar multe dintre anunțuri, precum și fotografiile săptămânii sunt disponibile în tot mai multe limbi.

Nodurile Rețelei ESO de promovare a științei către public acționează ca persoane de contact ale ESO în relația cu publicul și mass-media locală cu scopul general de a promova misiunea acestei organizații, precum și astronomia ca sursă de inspirație. De asemenea, aceste persoane servesc drept punți de legătură între mass-media și oamenii de știință de la nivel local și pot fi, de asemenea, abordate în ceea ce privește proiectele desfășurate de ESO sau alte activități de promovare a științei.

Cele 27 de țări din Rețeaua ESO de promovare a științei către public sunt cele 15 state membre ale ESO: Austria, Brazilia, Belgia, Cehia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia și Regatul Unit la care se adăugă alte 11 state nemembre: Chile (stat-gazdă), Albania, Islanda, Irlanda, Letonia, Norvegia, Polonia, România, Rusia, Turcia, Ucraina și SUA.

ESO consideră binevenite cererile persoanelor din alte țări din afara ESON, care au experiență în promovarea astronomiei, de a deveni membre în ESON. Vă rugăm să contactați coordonatorul ESON, Olivier Hainaut, în cazul în care doriți să colaborați pentru a traduce comunicatele de presă și paginile web ale ESO și să deveniți, în același timp, o persoană de contact la nivel local pentru mass-media.

Linkuri

Contacte

Olivier Hainaut
Rețeaua ESO de promovare a științei către public
Garching bei München, Germania
Tel: +49 89 3200 6752
E-mail: ohainaut@eso.org

Bookmark and Share

Despre anunț

ID:ann13004

Imagini

Map of the ESO Science Outreach Network
Map of the ESO Science Outreach Network
doar în engleză