Begivenheder, udstillinger & kampagner

Ud over at udsende vigtige nyheder til medierne og offentligheden i form af pressemeddelelser, fotos og videoklip, så organiserer ESO også fra tid til anden specielle arrangementer og pressemøder. Eksempler kunne være Åbent Hus Dage, møder, hvor der udveksles informationer og styrkes forbindelser imemel ESO og vores partnere i industrien og pressemøder, hvor vi informerer om vigtige tekniske og videnskabelige landvindinger. Oplysninger om planlagte og overståede arrangementer kan findes på siderne herunder om pressemøder og specielle begivenheder.

Ofte er det ESO, som koordinerer offentlige videnskabelige aktiviteter i forbindelse med vigtige astronomiske fænomener og begivenheder. På ESOs websider er der for eksempel stadig oplysninger om solformørkelsen i 1999 og Venuspassagen i 2004.

Hvis man ønsker informationer om kommende astronomiske begivenheder, og hvilke aktiviteter ESO planlægger i den forbindelse, er man velkommen til at henvende sig til ESO education and Public Outreach Department.

Nyheder og arrangementer i relation til ESOs uddannelsesprogrammer udsendes af ESO Educational Office. Herfra ydes der støtte til uddannelser i astronomi og astrofysik, især på gymnasieniveau. Der kan for eksempel støttes med visse materialepakker, kurser for lærere og særlige uddannelsesprojekter.