ESO's Paranal Residencia in 2012

This is a present-day image of ESO's Paranal Residencia. Despite the subterranean location, the building’s distinctive design creates an interior with a feeling of open space. The central hall is protected by a 35-metre-wide glazed dome, which allows natural daylight into the building. The lush tropical garden, and the pool, are designed to increase the humidity indoors, allowing staff some respite from the extremely arid conditions outside, in one of the driest places on Earth.

This is the present-day image from the Then and Now comparison Picture of the Week, An Oasis for Astronomers.

Crédit:

ESO/G.Hüdepohl (atacamaphoto.com)

À propos de l'image

Identification:potw1227b
Type:Photographique
Date de publication:2 juillet 2012 10:00
Taille:3367 x 2286 px

À propos de l'objet

Nom:Paranal Residencia
Type:Unspecified : Technology : Observatory : Facility
Catégorie:Paranal

Image Formats

Grand JPEG
2,1 Mio
JPEG taille écran
335,2 Kio

Zoomable


Fonds d'écran

1024x768
362,9 Kio
1280x1024
544,9 Kio
1600x1200
755,0 Kio
1920x1200
889,2 Kio
2048x1536
1,1 Mio

 

Voir aussi notre