Evenimente

Pe lângă difuzarea unor știri importante către mass-media și publicul larg prin intermediul comunicatelor de presă, fotografiilor de presă și înregistrărilor video, ESO organizează ocazional evenimente speciale și evenimente pentru mass-media. Exemple de astfel de evenimente sunt Zilele Porților Deschise, întâlnirile pentru schimb de informații și pentru întărirea relațiilor dintre ESO și partenerii săi industriali, dar și conferințele de presă prin intermediul cărora se oferă informații despre progresele tehnice și științifice. Informații despre evenimente trecute sau viitoare pot fi găsite accesând paginile corespunzătoare, „comunicate de presă” și „evenimente speciale”.

Adesea, ESO coordonează activități științifice pentru public prilejuite de fenomene astronomice importante. Sunt disponibile informații despre evenimente trecute, precum eclipsa de Soare din 1999 și tranzitul lui Venus din 2004. Informații despre evenimente astronomice trecute în care ESO a avut o implicare majoră sunt încă disponibile pe site-ul de Internet al ESO.

Pentru mai multe detalii despre viitoarele evenimente astronomice și activitățile ESO dedicate acestora, contactați Departamentul ESO de educație și promovare către public.

Noutățile și evenimentele legate de programele educaționale ale ESO sunt aduse la cunoștință de către Biroul educațional al ESO, care oferă sprijin pentru educația prin astronomie și astrofizică, în special la nivelul liceelor și colegiilor. Această susținere include materiale didactice, cursuri pentru profesori și proiecte educaționale specifice.

Evenimente actuale programate în România