Highlights

Om ESON

ESOs utdannings- og formidlingsavdeling, ESO education and Public Outreach Department, har opprettet et nettverk av personer i ESO-medlemslandene som fungerer som lokale kontakter for media i forbindelse med pressemeldinger og andre nyheter ved ESO. Samtidig kan de hjelpe til med å sette media i kontakt med forskere i sitt eget land.

Mer informasjon om ESON finnes på: http://www.eso.org/public/outreach/eson.html

Kontakter og biografier

Dr Andreas O. Jaunsen

University of Oslo
PO box 1080, Blindern
0316 Oslo
Norway
Tel: +47 22 85 70 22
E-mail: eson-norway@eso.org

Andreas har doktorgrad i astrofysikk fra Universitetet i Oslo. Han har bred internasjonal erfaring, blant annet fra Nordisk Optisk Teleskop på Kanariøyene og verdens største og mest avanserte observatorium, ESOs Very Large Telescope i Chile, der han jobbet i perioden 2000–05. Andreas var forsker ved Institutt for teoretisk astrofysikk (UiO) fra 2005 til 2008 og ledet Det internasjonale astronomiåret i Norge fram til juni 2009.

 

Jan-Erik Ovaldsen

E-mail: eson-norway@eso.org

Jan-Erik tok hovedfag i astrofysikk ved Universitetet i Oslo i 2002 og har som PhD-stipendiat forsket på gammaglimt og deres vertsgalakser. Han har skrevet flere populærvitenskapelige astronomibøker som er utgitt i til sammen fire nordiske land. Jan-Erik har også annen erfaring med astronomiformidling, blant annet i forbindelse med Det internasjonale astronomiåret 2009.

Sjekk Jan-Eriks nettsted og astroblogg. Jan-Erik på Twitter.