ESO's Paranal Residencia in aanbouw

De historische foto toont de in aanbouw zijnde Residencia aan het einde van 2000. Het gebouw is ontworpen door het Duitse architectenbureau Auer+Weber, en is gesitueerd rond een ondergrondse L-vorm. De bouwmaterialen hebben dezelfde kleur als de woestijn, waardoor het pand opgaat in het landschap en het gedeeltelijk afgewerkte centrale deel van de Residencia doet denken aan een amfitheater, met stenen lagen geopend voor de wolkenloze hemel.

Dit is het historische beeld van de 'Toen-en-Nu'-vergelijking als foto van de week, Een oase voor astronomen.

Credit:

ESO/G.Hüdepohl (atacamaphoto.com)

Bookmark and Share

Over de afbeelding

Id:potw1227a
Taal:nl
Type:Fotografisch
Publicatiedatum:2 juli 2012 10:00
Grootte:3367 x 2286 px

Over het object

Naam:Paranal Residencia
Type:• Unspecified : Technology : Observatory : Facility
• X - Paranal

Image Formats

Grote JPEG
1,7 MB

Inzoomen


Wallpapers

1024x768
333,3 KB
1280x1024
497,5 KB
1600x1200
675,8 KB
1920x1200
784,9 KB
2048x1536
968,0 KB

Bekijk ook