The Paranal Residencia

Panoramic view of the Paranal Residencia, taken from the south corner of the building, looking north. The windows of the 108 rooms look west (left on the picture), towards the Pacific Ocean. This award-winning building was designed by German architects Auer+Weber in a partially subterranean L-shape; the use of natural materials and colours allows the Residencia to blend into the Atacama Desert’s landscape. In the background on the left is the Very Large Telescope (VLT) atop Cerro Paranal.

Credit:

ESO/José Francisco Salgado (josefrancisco.org)

Bookmark and Share

About the Image

Id:vlt-jfs_7226
Type:Photographic
Release date:26 July 2010, 17:15
Size:5375 x 2316 px

About the Object

Name:Panorama, Paranal, Very Large Telescope
Type:• Unspecified : Technology : Observatory : Facility
• X - Paranal

Image Formats

Large JPEG
5.1 MB
Screensize JPEG
249.2 KB

Zoomable


Wallpapers

1024x768
479.8 KB
1280x1024
775.5 KB
1600x1200
1.1 MB
1920x1200
1.3 MB
2048x1536
1.6 MB

Also see our