Események, kiállítások, kampányok

Az ESO a hagyományos hírek, és a nagyközönségnek szóló sajtóközlemények mellett fényképeket és videókat is publikál, valamint speciális- és sajtóeseményeket szervez. Ilyen események például a nyílt napok (Open Hause Days), találkozók, ahol információcsere, az ESO és ülteti partnerei közötti kapcsolatok erősödnek, és a sajtónyilvános események híreked adnak a a fontosabb technológiai és tudományos előrelépésekről. Információk az elmúlt, és elkövetkező eseményekről, a sajtóközlemények, és speciális események oldalakon találhatók.

Az ESO gyakran szervez nyilvános, tudományos eseményeket, fontos csillagászati jelenségekkel kapcsolatban. Többek között a 1999-es napfogyatkozásról és a 2004-es Vénusz átvonulásról is vannak információk a már lezajlott ismeretterjesztő eseményekről. Az ESO jelentős közreműködésével lezajlott, korábbi, a nagyközönségnek szóló csillagászati megmozdulásokról az anyagok továbbra is elérhetőek az ESO web-en.

A közelgő csillagászati eseményekkel, és az ESO programjaival kapcsolatban további információiért vegye fel a kapcsolatot az ESO oktatási és Ismeretterjesztési (Public Outreach Department) Osztályával”!

Az ESO oktatási programjához kapcsolódó hírekről, és eseményekről az ESO Oktatási Hivatala (Educational Office) tájékoztat, ami főleg a középiskolásoknak nyújt támogatást a csillagászati és asztrofizikai oktatásban. Ezek segédanyagokat, a tanároknak szóló tanfolyamokat, és egyéb speciális oktatási anyagokat tartalmaznak.