ESO's Paranal Residencia in 2012

This is a present-day image of ESO's Paranal Residencia. Despite the subterranean location, the building’s distinctive design creates an interior with a feeling of open space. The central hall is protected by a 35-metre-wide glazed dome, which allows natural daylight into the building. The lush tropical garden, and the pool, are designed to increase the humidity indoors, allowing staff some respite from the extremely arid conditions outside, in one of the driest places on Earth.

This is the present-day image from the Then and Now comparison Picture of the Week, An Oasis for Astronomers.

Credit:

ESO/G.Hüdepohl (atacamaphoto.com)

About the Image

Id:potw1227b
Type:Photographic
Release date:2 July 2012, 10:00
Size:3367 x 2286 px

About the Object

Name:Paranal Residencia
Type:• Unspecified : Technology : Observatory : Facility
• X - Paranal

Image Formats

JPEG grande
2.6 MB
Screensize JPEG
364.8 KB

Zoomable


Wallpapers

1024x768
424.7 KB
1280x1024
642.4 KB
1600x1200
895.0 KB
1920x1200
1.0 MB
2048x1536
1.3 MB

Also see our