ESO's Paranal Residencia under construction

The historical photograph shows the Residencia under construction at the end of 2000. The building was designed by German architecture firm Auer+Weber, and is based around a subterranean L-shape. The building materials have the same colour as the desert, to help it blend into the landscape, and the partially completed central area of the Residencia is reminiscent of an amphitheatre, with stone tiers open to the cloudless sky. 

This is the historical image from the Then and Now comparison Picture of the Week, An Oasis for Astronomers.

Credit:

ESO/G.Hüdepohl (atacamaphoto.com)

About the Image

Id:potw1227a
Type:Photographic
Release date:2 July 2012, 10:00
Size:3367 x 2286 px

About the Object

Name:Paranal Residencia
Type:Unspecified : Technology : Observatory : Facility
Category:Paranal

Image Formats

Large JPEG
1.5 MB
Screensize JPEG
245.6 KB

Zoomable


Wallpapers

1024x768
272.0 KB
1280x1024
405.7 KB
1600x1200
552.6 KB
1920x1200
642.6 KB
2048x1536
794.8 KB

 

Also see our